Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a cucerit trei medalii la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton, Canada, se arată într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După bronzul cucerit în proba de 1 km contratimp şi argintul în proba de 4 km urmărire individuală, Novak a urcat pe poziţia a treia la general la finalul competiţiei. Clasamentul a fost alcătuit pe baza punctelor obţinute în cele patru probe în care a luat startul.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism s-a clasat pe locul al şaptelea în proba de 200 m sprint, în vreme ce cursa de scratch a încheiat-o pe poziţia a patra.

În 2019, Eduard Novak (43 de ani) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Paraciclism pe şosea de la Emmen (Olanda).

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câştigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă şi pe cea de argint în proba de contratimp pe şosea. La ediţia de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe şosea. La Tokyo, Eduard Novak va bifa cea de cincea participare la Jocurile Paralimpice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.