Un bărbat de 46 de ani din Târnăveni, judeţul Mureş, este cercetat după ce, în timpul unei partide legale de vânătoare, ar fi ucis cu focuri de armă trei câini aparţinând unui alt localnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei ai Poliţiei municipiului Târnaveni au identificat un bărbat din judeţul Mureş, bănuit de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă fără drept. 
 
Potrivit Poliţiei Judeţene Mures, duminică, în jurul orei 10.00, poliţiştii au fost sesizaţi printr-u apel la 112 de către un bărbat de 55 de ani, din Târnaveni, despre faptul că trei câini ai săi au fost împuşcaţi.
 
Incidentul a avut loc în comuna Adămuş.
 
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în cadrul unei partide de vânătoare legal organizate, un vânător de 46 de ani, din Târnaveni, a tras mai multe focuri de armă asupra a trei câini metişi, care s-ar fi aflat pe fondul de vânătoare, rezultând decesul acestora.
 
Arma letală de vânătoare, de calibru 12 mm, pe care bărbatul o deţinea în mod legal, a fost ridicată pentru cercetări, iar cadavrele câinilor urmează a fi depuse la Direcţia Sanitar Veterinară Mureş, în vederea efectuării unei expertize sanitar-veterinare de specialitate.
 
Poliţiştii precizează că, în urma incidentului, nu a fost pusă în pericol viaţa vreunei persoane.  
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă fără drept, sub supravegherea unităţii de Parchet competente, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor producerii incidentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.