Salvamontiştii au avut 61 de intervenţii, în ultimele 24 de ore, 42 de persoane fiind transportate la spital cu ambulanţe. Multe dintre accidente au fost deosebit de grave, au transmis salvamontiştii care recomandă prudenţă sporită. Salvamont România estimează şi duminică un aflux mare de turişti în zonele montane, fiind pregătiţi să intervină peste 450 de salvatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Weekendul a debutat cu o nouă zi de foc, plină de evenimente pentru salvamontiştii din întreaga ţară, confruntaţi cu un număr mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, direct sau prin Sistemul Naţional de Urgenţă SNAU 112, s-au primit 61 apeluri prin care se solicită intervenţia de urgenţă a echipelor Salvamont”, a transmis, duminică dimineaţă, salvamont România.

Potrivit sursei citate, după acordarea primului ajutor, stabilizare şi transport de la locul evenimentului de către salvamontişti, 42 dintre aceste cazuri au fost trimise către unităţile spitaliceşti cu ambulanţele SAJ, SMURD şi Salvamont, restul, considerate mai uşoare, fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor.

S-au mai primit şi 81 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană şi 48 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi despre traseele din zona montană.

”Cunoscând afluxul mare de turişti către zonă montană, atât către domeniile de practicare a sporturilor de iarnă cât şi către zonă alpină, structurile Salvamont şi-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar şi în condiţiile acestui mare număr de accidente produs într-o singură zi. Şi ziua de astăzi va fi caracterizate tot prin acelaşi număr foarte mare de turişti pe munte, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, dar şi în afară acestora, fapt ce determina echipele Salvamont să asigure asistenţă de salvare la un nivel de personal sporit, peste 450 de salvamontisti fiind la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze şi posturi Salvamont”, a mai transmis Salvamont România.

Salvamontiştii recomandă atenţie şi responsabilitate în derularea activităţilor montane.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.