Un cetăţean belgian şi soţia acestuia au fost capturaţi de poliţiştii din Timiş, ei fiind urmăriţi internaţional, după ce au ucis un om, în timpul unei tranzacţii cu droguri. Bărbatul era înarmat în momentul în care poliţiştii au descins la locuinţa unde acesta se ascundea, lângă Timişoara, în localitatea Peciu Nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit IPJ Timiş, belgianul, în vârstă de 64 de ani, se ascundea împreună cu soţia, de 43 de ani, în apropiere de Timişoara, în localitatea Peciu Nou. Poliţiştii aveau informaţii că bărbatul este periculos şi are asupra sa cel puţin o armă.

Pe numele lor au fost emise mandate internaţionale de arestare, fiind daţi în urmărire în întreaga lume pentru crimă comisă pe teritoriul Belgiei. În anul 2006, în timpul unei tranzacţii cu droguri, cei doi l-ar fi ucis pe un dealer, împuşcându-l în cap.

Asupra cetăţeanului belgian, poliţiştii au descoperit un pistol de tip revolver, calibru 22 mm, şi 6 cartuşe.

”Politisti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Timis, cu sprijinul Serviciului pentru Actiuni Speciale şi al unei echipe din cadrul  Brigăzii Operatiuni Speciale Timişoara, sub coordonarea Direcţiei de Investigatii Criminale, au pus în executare pe raza localitatii Peciu Nou două mandate europene de arestare  emise de autorităţile belgiene cu privire la un bărbat de 64 de ani şi o femeie de 43 de ani(soţ şi soţie), ambii cetăţeni belgieni, cercetati pentru comiterea infracţiunii de omor. Cei doi erau cunoscuţi ca fiind înarmaţi şi violenţi , asupra bărbatului fiind găsită în momentul reţinerii o armă de foc”, transmite IPJ Timiş.

Cei doi vor fi prezentati Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timişoara pentru derularea procedurii de predare către autorităţile belgiene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.