Omul de afaceri din Suceava Ştefan Mandachi anunţă că le oferă loc de muncă celor doi cetăţeni din Sri Lanka, goniţi de localnicii din Ditrău, şi crede că patronul brutăriei a fost laş că a renunţat la ei. Mandachi susţine că nu ar fi renunţat la muncitorii străini în semn de protest faţă de stat, care a alungat toţi cetăţenii peste graniţe. ”Ei să pună degetul pe hartă, avem locaţii în toată ţara, îi pun şef de producţie la panificaţie”, le-a transmis Mandachi celor doi muncitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu dacă eram în locul patronului de la Ditrău nu aş fi renunţat la cei doi străini pentru nimic în lume. A fost laş, deşi cine ştie ce nebuni l-au presat... Ştia cu ce probleme ne confruntăm noi antreprenorii, dar a tăcut. Eu preferam să închid restaurantul, să vând afacerea, să fac revoluţie, dar n-aş fi renuţat la cei doi brutari. Nu pentru că sunt eu bun la inimă, ci ca o formă de protest împotriva Statului care a alungat toţi românii peste graniţe. I-a hăituit şi pe angajaţi şi pe patroni, până a rămas ţărişoara golită”, a sc ris, sâmbătă, pe Facebook, Ştefan Mandachi.

Acesta anunţă că le oferă loc de muncă.

”Îi angajez eu ca brutari în orice restaurant de-al meu, cu riscul să pierd clienţii sau să provoc răscoale. Ei să pună degetul pe hartă, avem locaţii în toată ţara, îi pun şef de producţie la panificaţie şi postez poze cu mine şi cu ei în locaţie. Cine poate să-mi dea detalii cum pot ajunge la ei, să-mi scrie urgent în privat. Sunt foarte hotărât”, a mai scris Mandachi.

Omul de afaceri a anunţat şi că va deschide ”cât de curând o franciză în Sfântu Gheorghe”.

”Vor fi străini acolo, s-a priceput? Deşi nu erau planificaţi! Asta ca să ştie nebunii cu gândire feudală şi să ne evite. Am voie să respect legea în ţara mea, nu?”, a mai anunţat Ştefan Mandachi.

IPJ Harghita a deschis dosar de cercetare penală pentru incitare la ură şi discriminare, în scandalul de la Ditrău, judeţul Harghita, unde localnicii refuză să accepte doi cetăţeni din Sri Lanka.

Aproximativ trei sute de persoane au participat la o întâlnire cu primarul, spunându-şi nemulţumirile. Unii au explicat că nu este vorba despre discriminare, reproşurile lor fiind îndreptate mai mult spre patronul brutăriei, decât spre cei doi străini.

Patronul a transmis o scrisoare în care a explicat că va retrage din producţiecei doi străini şi a cerut scuze localnicilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.