UE investeşte 210 milioane de euro în relaţiile cu Sri Lanka, inclusiv în găsirea modalităţilor de a asigura respectarea drepturilor fundamentale, precizează Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în contextul scandalului de la Ditrău, unde câteva sute de oameni s-au revoltat din cauza unor cetăţeni din Sri Lanka angajaţi la o brutărie din localitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”UE investeşte 210 milioane de euro în relaţiile cu Sri Lanka, în cadrul Programului indicativ multianual 2014-2020”, precizează sâmbătă Reprezentanţa CE în România.

Programul oferă sprijin pentru construcţii de locuinţe, asistenţă comercială, investiţii în tehnici de producţie durabilă, sisteme de canalizare şi, ”nu în ultimul rând, în modalităţi de a asigura respectarea drepturilor fundamentaşe”, menţionează reprezentanţa CE.

IPJ Harghita a deschis dosar de cercetare penală pentru incitare la ură şi discriminare, în scandalul de la Ditrău, judeţul Harghita, unde localnicii refuză să accepte doi cetăţeni din Sri Lanka.

Aproximativ trei sute de persoane au participat la o întâlnire cu primarul, spunându-şi nemulţumirile. Unii au explicat că nu este vorba despre discriminare, reproşurile lor fiind îndreptate mai mult spre patronul brutăriei, decât spre cei doi străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.