Guvernul britanic a anunţat sâmbătă că a rechemat o parte din personalul de la ambasada şi consulatele din China, din cauza crizei generate de apariţia coronavirusului 2019-nCoV, care a ucis până în prezent 259 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Începând cu 31 ianuarie, anumiţi angajaţi şi familiile lor de la ambasada britanică şi consulate vor fi retraşi din China. Angajaţii esenţiali de care este nevoie acolo pentru a continua munca vor rămâne”, se arată într-un comunicat citat de Reuters.

În cazul în care situaţia se deteriorează, capacitatea ambasadei britanice şi a consulatelor de a oferi asistenţă cetăţenilor britanici din China „ar putea fi limitată”, a fost adăugat.

Tot începând cu data de 31 ianuarie, Departamentul american de Stat a anunţat că a cerut ca membrii famiiilor personalului de la ambasada din China care au vârste de până la 21 de ani să părăsească imediat ţara asiatică.

Numărul deceselor înregistrate din cauza infectării cu 2019-nCoV, coronavirusul descoperit la finalului anului trecut în China, a ajuns la 259. Cazuri de infectare au fost confirmate vineri seară în Spania şi Marea Britanie, iar Statele Unite au anunţat că interzic accesul pe teritoriu a străinilor care au călătorit recent în China. Oficial, în China sunt peste 11.700 de persoane infectate cu 2019-nCoV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.