Cineastul Spike Lee va regiza un film bazat pe spectacolul „David Byrne’s American Utopia” de pe Broadway, iar Participant va fi principalul finanţator şi producător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu se putea mai bine pentru acest proiect”, a spus Byrne, muzician, actor şi producător muzical, citat de Deadline.  

Spectacolul „American Utopia” a avut premiera în luna octombrie 2019 şi seria de reprezentaţii va fi încheiată la Hudson Theatre pe 16 februarie.

Filmul este programat să fie finalizat în 2020.

Spectacolul de pe Broadway îi are îi distribuţie pe Byrne şi 11 artişti muzicali care cântă piesele lui incluse pe albumul omonim lansat în urmă cu doi ani, dar şi compoziţii Talking Heads şi din cariera lui solo.

David Byrne a fondat şi a fost liderul trupei britanice Talking Heads în anii 1970. El a colaborat apoi cu nume importante ale muzicii, între care Brian Eno şi Susana Baca, iar în 1988 a câştigat un trofeu Oscar pentru muzica din filmul „The Last Emperor”, care i-a adus şi un Glob de Aur. Din palmaresul lui mai face parte, între altele, un trofeu Grammy obţinut din cinci nominalizări. Cel mai recent, el a fost selectat pentru albumul „American Utopia”, lansat în 2018.

Proiectul cinematografic „American Utopia” va fi finanţat şi de River Road Entertainment şi Warner Music Group. 

Spike Lee se află, în prezent, în postproducţie cu „Da 5 Bloods”, în care joacă Chadwick Boseman, Paul Walter Hauser şi Giancarlo Esposito.

Anul trecut, cineastul a fost premiat cu Oscar pentru scenariul adaptat „BlacKkKlansman”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.