Premierul scoţian Nicola Sturgeon a postat pe Twitter o imagine cu sediul Comisiei Europene, pe care scrie ”Europe” şi ”Scotland”, concluzia sa fiind că ”au lăsat lumina aprinsă pentru Scoţia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Clădirea Comisiei Europene din Bruxelles, în această seară (şi dacă vă uitaţi atent, veţi vedea că chiar pare că au lăsat o lumină aprinsă pentru noi”, a scris Sturgeon pe Twitter, cu puţin timp înainte de ieşirea oficială a Marii Britanii din UE.

De altfel, Nicola Sturgeon a declarat vineri că susţinătorii independenţei Scoţiei, care se opun în majoritatea lor Brexitului, ”sunt pe cale să câştige”, angajându-se să facă tot ceea ce ţine de ea pentru a obţine organizarea unui nou referendum pe această temă, în pofida intransigenţei Londrei.

”Astăzi este un moment de reală şi profundă tristeţe pentru mulţi dintre noi. Această tristeţe va fi amprenta furiei”, a declarat conducătoarea separatistă într-un discurs, cu câteva ore înainte de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

>Scoţia a votat în proporţie de 62% împotriva ieşirii Regatului Unit din UE în referendumul de la 23 iunie 2016, spre deosebire de rezultatul de la nivel naţional, prin care 52% dintre britanicii care s-au prezentat la urne au votat Brexitul.

Plecarea din UE a relansat lupta pentru independenţa Scoţiei, care a fost respinsă cu 55% din voturile exprimate într-un referendum în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.