Federaţia Americană de Gimnastică a făcut o ofertă de 215 milioane de dolari despăgubiri victimelor abuzurilor sexuale ale fostului medic al lotului naţional, Larry Nassar, relatează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oferta a fost dezvăluită într-un plan de reorganizare de 76 de pagini depus de for la un tribunal comercial din Indiana.

Propunerea a fost calificată drept “inadmisibilă” de avocatul a peste 200 dintre victime. “Sunt mai multe şanse ca Donald Trump să îl susţină pe Bernie Sanders decât ca victimele să accepte această ofertă”, a afirmat John Manly pentru New York Times.

Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat în 2018 la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste. În acelaşi an, federaţia de gimnastică a intrat în faliment, în urma cererilor de despăgubiri din partea sutelor de victime ale abuzurilor sexuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.