Ministerul Sănătăţii anunţă că se păstrează măsurile pentru aeroporturi şi unităţile medicale, în urma emiterii unei alerte globale de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind noul coronavirus, fiind organizată o videoconferinţă cu reprezentanii DSP pentru a se discuta despre aplicarea la nivel local a acestor măsuri. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a cerut suplimentarea stocurilor de biocide utilizate pentru dezinfecţia mâinilor, a suprafeţelor şi a echipamentelor de protecţie necesare personalului medico-sanitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În contextul emiterii unei alerte globale de către OMS privind noul coronavirus, Ministerul Sănătăţii păstrează măsurile pentru aeroporturi şi unităţile medicale sanitare, stabilite încă din 26 ianuarie 2020 de Comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul posibilelor infecţii cu coronavirus", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de instituţie.

În plus, specialiştii MS şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică au organizat o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică pentru a discuta aspectele necesare pentru asigurarea implementarii la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens.

"Tot astăzi, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru biocidele utilizate pentru dezinfecţia mâinilor şi a suprafeţelor şi a echipamentelor de protecţie necesar personalul medico-sanitar", arată MS.

Ministerul precizează că, până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus.

În prezent, Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, joi, epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.