Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, după şedinţa CEX, că s-a luat decizia ca, până la motivarea Curţii Constituţionale cu privire la alegerea preşedintelui Senatului, unul dintre vicepreşedinţi să îndeplinească atribuţiile preşedintelui acestei camere. "Am stat de vorbă cu Teodor Meleşcanu şi a spus că dânsul ar dori să-şi înainteze demisia, fiindcă aşa este corect şi am luat act de dorinţa dânsului (...) Propunerea Comitetului Executiv, dar rămâne decizia la grupul PSD de la Senat, este domnul Titus Corlăţean", a spus Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am luat hotărârea ca, până la motivarea Curţii cu privire la alegerea preşedintelui Senatului, să mergem cu unul dintre vicepreşedinţi, având şi atribuţii de preşedinte", a spus Marcel Ciolacu, vineri seară, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa CEX al PSD.

El a menţionat că acest lucru s-a mai întâmplat.

"Am stat de vorbă cu Teodor Meleşcanu şi a spus că dânsul ar dori să-şi înainteze demisia, fiindcă aşa este corect şi am luat act de dorinţa dânsului, una cât se poate de normală, dar totodată am discutat şi de acordul care PSD îl va avea în viitor cu Forţa Naţională. Propunerea Comitetului Executiv, dar rămâne decizia la grupul PSD de la Senat, este domnul Titus Corlăţean. Cred că e una îndreptăţită, mai ales după victoria avută la comisia de monitorizare", a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă Titus Corlăţean ar putea fi propunerea PSD pentru şefia Senatului, Ciolacu a spus: "Vom vedea, aici este decizia exclusiv a grupului de la Senat".

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declara, săptămâna trecută, că a luat act de decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, dar nu se va întreprinde nicio măsură până la primirea motivării deciziei. Ulterior, senatorii vor decide, prin vot, persoana pe care PSD o va propune pentru conducerea Senatului. Ciolacu a spus că PSD nu-l va mai susţine pe Teodor Meleşcanu, care nu este membru de partid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.