Canadianul Richard McLaren, al cărui raport a dus la suspendarea Rusiei de la Jocurile Olimpice din 2016, va ancheta scandalul de corupţie din cadrul Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ancheta va fi independentă şi McLaren va putea lua orice măsură consideră potrivită pentru a se asigura că fiecare acuzaţie este anchetată în detaliu şi raportată, a anunţat IWF.

Federaţia va înfiinţa şi o linie pentru avertizori de integritate şi va face un anunţ atunci cnd aceasta va fi funcţională.

La începutul lunii ianuarie, germanii de la ARD au dezvăluit practicile de dopaj şi corupţie din cadrul federaţiei internaţionale (IWF), ceea ce a dus, săptămâna trecută, la retragerea lui Tamas Ajan din funcţia de preşedinte pentru o perioadă de 90 de zile. Vicepreşedintele forului este Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române Haltere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.