Primăria Capitalei a făcut verificări la 218 şantiere din Bucureşti, iar inspectorii municipali au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totala de peste 280.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că o serie de controale au fost efectuate, în ultima săptămână, de către inspectorii municipali (Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti) în zona şantierelor din Capitală pentru a verifica modul de respectare a normelor de igienă şi salubrizare în vigoare.

“Am dispus intensificarea controalelor pentru verificarea şantierelor din Bucureşti, având în vedere că reducerea poluării aerului este una dintre ţintele noastre principale. Aplicăm în mod consecvent un plan multianual pentru acest deziderat, iar una dintre măsuri este ca şantierele de construcţii să respecte normele de igienă şi salubrizare în vigoare. Praful şi resturile generate de acest tip de activitate contribuie semnificativ la poluarea aerului din Capitală. În decurs de cinci zile, poliţiştii locali au verificat 218 şantiere urmărind aspectele ce tin de desfăşurarea acestora. S-au constatat şi nereguli, ca urmare au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 282.500 de lei”, a declarat Gabriela Firea.

Cele mai multe amenzi, 46, au fost aplicate potrivit HCGMB 120/2010, privind adoptarea normelor de salubrizare şi igienizare ale municipiului Bucureşti.

Inspectorii au controlat activităţile de construire sau desfiinţare din incinta şantierelor, urmărindu-se, în special, modul în care sunt efectuate activităţile de spălare a suprafeţelor de lucru, de acoperire a pământului excavat sau de transport al acestuia. Curăţarea căilor de acces şi folosirea rampelor de spălare a anvelopelor autovehiculelor care au acces în respectivele şantiere au fost alte două activităţi vizate de reprezentanţii Direcţiei.

Primăria Capitalei anunţă că acţiunea privind reducerea poluării în Capitală continuă, în susţinerea acesteia fiind implicate efective importante din cadrul Direcţiei Control a DGPLCMB - prin serviciile Transporturi si Utilităţi Publice, Control Salubritate, Control Ecologie si Protectia Mediului şi  Control Lucrări Edilitare si Afişaj Stradal – dar şi din cadrul Direcţiei de Ordine Publică.

”Măsura este una dintre cele prevăzute în Planul integrat de îmbunătăţire a calităţii aerului din Bucureşti şi este aplicată în paralel cu proiecte de modernizare a transportului public, înnoirea flotei STB prin achiziţia de noi mijloace de transport (cu peste 50% din parcul activ), trecerea la o gestiune electronică a flotei STB, lansarea de aplicaţii mobile pentru transportul public, eliminarea din trafic a maşinilor poluante (programul de eco-vouchere), fluidizarea circulaţiei prin lucrări de infrastructură, introducerea în sistemul de management al traficului a intersecţiilor din Capitală (semaforizare inteligentă), crearea unei infrastructuri de incarcare a autoturismelor electrice, încurajarea transportului alternativ (vouchere pentru biciclete, realizarea de piste ciclabile, lansarea unor proiecte de car-sharing şi a autobuzelor şcolare) etc”, a mai transmis Primăria Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.