Companii aeriene din întreaga lume au început să suspende zborurile către China din cauza extinderii îmbolnăvirilor provocate de noul coronavirus, care a infectat peste 9.700 de persoane şi a ucis 213, relatează Reuters, care prezintă o listă cu companiile aviatice care au luat astfel de decizii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AIR CANADA

Air Canada a anunţat pe 28 ianuarie că anulează anumite zboruri către China.

AIR FRANCE-KLM

Air France-KLM a anunţat pe 30 ianuarie că a suspendat toate zborurile planificate către şi dinspre China continentală, până pe 9 februarie 2020.

AIR INDIA

Air India anulează zborul Mumbai-Delhi-Shanghai începând din 31 ianuarie până pe 14 februarie.

AIR SEOUL

Operatorul cu discount Air Seoul a anunţat pe 28 ianuarie că suspendă toate cursele către China.

AIR TANZANIA

Operatorul aerian de stat din Tanzania amână zborurile inaugurale către China. Compania ar fi urmat să înceapă să efectueze curse charter către China din februarie.

AMERICAN AIRLINES

Cel mai mare operator aerian american va suspenda cursele din Los Angeles către Beijing şi Shanghai începând din 9 februarie până pe 27 martie.

BRITISH AIRWAYS

BA a anunţat pe 30 ianuarie că a anulat toate zborurile către China continentală, timp de o lună.

CATHAY PACIFIC AIRWAYS

Compania Cathay Pacific din Hong Kong a anunţat că va reduce progresiv capacitatea de transport către şi dinspre China cu cel puţin 50%, din 30 ianuarie şi până la sfârşitul lunii martie.

EGYPTAIR

Cel mai important operator aerian din Egipt va suspenda toate cursele spre şi dinspre China, începând de sâmbătă.

EL AL ISRAEL AIRLINES

El Al Israel Airlines a anunţat pe 30 ianuarie că suspendă zborurile către Beijing până pe 25 martie. Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat că nu va permite ca zboruri din Chona să aterizeze pe aeroporturile din Israel.

FINNAIR

Operatorul finlandez Finnair a anunţat pe 28 ianuarie că va suspenda cursele către Nanjing şi Beijing până la sfârşitul lui martie, după ce China a suspendat călătoriile internaţionale în grup.

Finnair va suspenda cele trei curse săptămânale efectuate între Helsinki şi Beijing Daxing, între 5 februarie şi 29 martie, şi cele două curse săptămânale între Helsinki şi Nanjing, între 8 februarie şi 29 martie.

LION AIR

Lion Air Group din Indonezia a anunţat pe 29 ianuarie că va suspenda toate zborurile către China, începând din februarie. Până acum compania aeriană a suspendat şase curse din mai multe oraşe indoneziene către China, iar restul vor fi anulate de luna viitoare.

LUFTHANSA

Compania germană Lufthansa a anunţat pe 29 ianuarie că suspendă cursele efectuate de Lufthansa, Swiss şi Austrian Airlines către şi dinspre China, până pe 9 februarie. Compania continuă să efectueze zboruri către Hong Kong, dar nu va mai accepta rezervări pentru zboruri către China continentală, până la sfârşitul lui februarie.

SAS

Operatorul nordic SAS a anunţat pe 30 ianuarie că va suspenda toate zborurile către şi dinspre Shanghai şi Beijing, din 31 ianuarie până pe 9 februarie. SAS asigură 12 legături săptămânale regulate din şi către Shanghai and Beijing.

TURKISH AIRLINES

Cel mai mare operator aerian al Turciei a anunţat pe 30 ianuarie că va reduce frecvenţa zborurilor planificate către Beijing, Guangzhou, Shanghai şi Xian, între 5 februarie şi 29 februarie.

UNITED AIRLINES

Operatorul United din Chicago a anunţat că va implementa o a doua fază de anulări de zboruri între oraşele sale de bază din SUA şi Beijing, Hong Kong şi Shanghai, rezultând anularea a încă 332 de zboruri dus-întors până pe 28 martie.

Anulările vor reduce plecările zilnice ale companiei din China continentală şi Hong Kong de la 12 la patru.

United anunţase iniţial anularea a 24 de zboruri din SUA către Beijing, Hong Kong şi Shanghai, în perioada 1 februarie-8 februarie, din cauza scăderii semnificative a cererii.

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic îşi va suspenda cursele zilnice către Shanghai timp de două săptămâni, începând de pe 2 februarie, din cauza epidemiei şi a scăderii cererii. Zborurile către Hong Kong vor continua conform programului, a anunţat joi compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.