Peste 50 de pompieri şi voluntari intervin, joi seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care a cuprins circa 250 de hectare de teren, în zona localităţilor buzoiene Beceni şi Scorţoasa. Pompierii încearcă să localizeze focarul pentru ca flăcările să nu ajungă în zonele locuite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, sublocotenentul Vasile Prahoveanu, incendiul se manifestă pe o suprafaţă foarte mare. Circa 250 de hectare de vegetaţie uscată ard, suprafaţa cuprinsă de foc aparţinând localităţilor Beceni şi Scorţoasa.

Pentru stingerea incendiului, care poate fi observat pe dealurile din cele două commune, de la mare distanţă, intervin pompieri de la Detaşamentul de pompieri Buzău, Râmnicu Sărat şi de la punctul de lucru Beceni. Peste 50 de pompieri ajutaţi de localnici încearcă să localizeze focarul, intervenind din puncte diferite, din ambele localităţi, pentru ca focul să nu se extindă la case.

Conform lui Prahoveanu, misiunea se va întinde cu siguranţă pe durata mai multor ore, incendiul fiind unul de proporţii.

Reprezentanţii ISU Buzău spun că se confruntă cu un număr foarte mare de incendii de vegetaţie uscată, în ultima vreme, de când temperaturile au crescut. Săptămâna trecută, un alt incendiu de proporţii a cuprins dealurile din aceeaşi zonă, Cernăteşti-Beceni-Scorţoasa, focul distrugând circa 100 de hectare.

În urma acelui incendiu, ISU Buzău a amendat Primăria Cernăteşti pentru că nu a intervenit, conform legislaţiei, cu voluntarii de la SVSU din localitate, pentru stingerea incendiului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.