Rusia a anunţat joi că îşi închide cei 4.250 de kilometri de frontieră cu China, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus chinez, care ucis cel puţin 170 de oameni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un ordin a fost semnat azi (joi) şi a intrat în vigoare. Vom informa azi pe toată lumea cu privire la măsurile luate în vederea închiderii frontierei în Extremul Orient”, a anunţat premierul Mihail Mişustin, citat de agenţiile ruse de presă.

Mişustin nu a prezentat imediat un calendar al acestei închideri a frontierei - care vizează de asemenea porturile.

Ministerul rus de Externe a anunţat la rândul său, într-un comunicat, suspendarea începând de joi a emiterii vizelor electronice chinezilor în puncte de trecere în Extremul Orient, în enclava europeană Kaliningard şi în al doilea oraş din ţară, Sankt Petersburg, foarte frecventat de turişti.

Autorităţile ruse i-au îndemnat pe ruşi să se abţină de la orice călătorie în China, ”doar dacă aceasta nu este absolut necesară”.

Moscova nu a anunţat pe teritoriul său pacienţi infectaţi cu noul coronavirus în urma răspândirii acestuia din oraşul chinez Wuhan, unde a apărut în decembrie.

Numeroşi chinezi - turişti şi muncitori - sunt prezenţi în Rusia şi mai ales în Siberia şi în Extremul Orient.

Ei folosesc totodată masiv aeroporturile ruse ca punct de tranzit către ţările europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.