Societatea Română de Radiodifuziune a anunţat joi, printr-un comunicat remis News.ro, că a contestat în septembrie decizia emisă şi, implicit, raportul de control al Curţii de Conturi pe 2018. SRR consideră că nu a fost prejudiciat bugetul societăţii şi nici încălcată legislaţia în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„SRR a contestat decizia emisă şi implicit Raportul de control al Curţii de Conturi în termenul legal, conform Regulamentului privind Organizarea şi Desfăşurarea Activităţilor Specifice Curţii de Conturi (RODAS). Pentru măsurile contestate au fost depuse, în luna septembrie 2019, clarificări la Comisia de soluţionare a contestaţiilor conform recomandărilor din Decizia Curţii de Conturi. Audierea reprezentanţilor SRR a avut loc în luna decembrie 2019. SRR consideră că nu a fost prejudiciat bugetul societăţii şi nici încălcată legislaţia în vigoare”.

În precizările transmise se arată: „Până în acest moment, SRR nu a primit Încheierea Comisiei de soluţionare a contestaţiilor, astfel încât considerăm că procedura de control a Curţii de Conturi se află încă în derulare. Prin urmare, SRR îşi menţine punctul de vedere exprimat în faţa Comisiei de soluţionare a contestaţiilor şi va continua să îl susţină prin toate mijloacele legale”.

În cazul Societăţii Române de Radiodifuziune, având în vedere că valoarea abaterilor constatate de auditorii publici externi se situează sub pragul de semnificaţie şi că unele dintre acestea nu au fost remediate în timpul auditului, Curtea de Conturi a exprimat o opinie de audit cu rezerve, cu paragraf de evidenţiere a anumitor aspecte, întrucât situaţiile financiare luate în ansamblul lor au fost întocmite, din toate punctele de vedere semnificative, în conformitate cu cadrul general de raportare financiară aplicabil în România şi oferă o imagine fidelă a poziţiei financiare.

Abaterile constatate de Curtea de Conturi au fost cauzate, în principal, de organizarea şi funcţionarea defectuoasă a formelor de control intern la nivelul entităţii, atât la nivel central, cât şi în cadrul structurilor SRR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.