Postul rus de televiziune RT (fost Russia Today) a anunţat miercuri că una dintre jurnalistele sale aflate în Siria a fost grav rănită la Maarrat al-Numan (nord-vest), oraş strategic preluat de regim după săptămâni de bombardament, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat publicat pe aplicaţia Telegram a RT, Wafa Shabrouney şi echipa sa "filmau depozite de arme rămase după retragerea combatanţilor din oraşul Maarrat al-Numan". 

"Conform primelor informaţii, un obuz a explodat. Potrivit şeferului său, Wafa este în viaţă, a fost transferată de la spitalul din Khan Shaykhun la cel guvernamental din Hama", a adăugat RT. "Wafa Shabrouney a fost serios rănită", precizează postul. 

Forţele regimului sirian au anunţat miercuri că au preluat Maarrat al-Numan, al doilea oraş din provincia Idleb, care timp de mai mulţi ani a fost epicentrul "revoluţiei" înainte de a deveni, din cauza raidurilor forţelor guvernamentale şi ruse, un oraş fantomă. 

Acest oraş este strategic pentru că se află pe autostrada M5 care leagă Alep, mare metropolă din nord, de capitala Damasc, pe care puterea lui Bashar al-Assad caută să şi-o asigure.

Susţinut de aviaţia aliatului său rus, regimul continuă să recucerească regiunea Idleb în întregime, aflată în nord-vestul ţării. 

Finanţat de puterea rusă şi uneori acuzat că este vocea Kremlinului, postul de informaţii RT (fost Russia Today) emite în rusă, engleză, spaniolă, arabă şi franceză. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.