Bilanţul atacului iranian de la începutul lui ianuarie asupra a două baze în Irak în care se aflau militari americani, un vârf al tensiunilor între Washington şi Teheran, a crescut la 50, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 50 de militari americani - cu 16 mai mulţi decât s-a anunţat vineri - au prezentat comoţii cerebrale în urma acestui atac cu rachete vizând baza aeriană Ain al-Assad, a anunţat marţi într-un comunicat Departamentul american al Apărării.

Între aceşti militari, potrivit Pentagonului, 31 au primit îngrijiri la faţa locului şi s-au întors deja la unităţile din care fac parte.

Alţi 18 militari au fost evacuaţi către un spital militar din Germania şi către un spital din Kuwait.

”Este vorba despre un bilanţ la un moment dat, iar aceste cifre sunt susceptibile să evolueze”, subliniază citat în comunicat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Thomas Campbell.

Este vorba despre o problemă spinoasă, în contextul în care Donald Trump a anunţat într-un discurs televizat, la o zi după atacul iranian cu rachete, că niciun american nu a fost rănit în Irak.

Teheranul a lansat în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 22 de rachete asupra a două baze în care se aflau o parte dintre cei 5.200 de militari americani staţionaţi în Irak, ca reprersalii faţă de asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, la 3 ianuarie, într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) la Bagdad.

Întrebat săptămâna trecută despre bilanţul revizuit în creştere al acestor atacuri iraniene cu rachetă, Donald Trump, care încearcă să evite orice escaladare militară cu Iranul, a minimalizat impactul.

”Am auzit că-i doare capul”, a declaart el. ”Eu nu consider asta răni grave”, adăuga el.

Opozanţii săi democraţi l-au acuzat atunci de faptul că a minţit şi de lipsă de respect faţă de militarii americani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.