Aproximativ jumătate dintre ataşaţii comerciali ai României au ocupat, în ultima perioadă, aceste funcţii prin detaşare de la diverse firme, a afirmat, marţi seară, ministrul Economiei, Virgil Popescu. El a anunţat că intenţionează să realizeze o evaluare a ataşaţilor comerciali şi să scoată la concurs posturile "pentru a termina odată cu posibilitatea că vin detaşaţi, vin sinecuri politice".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat, marţi seară, într-o emisiune la B1 Tv, că jumătate dintre reprezentanţi comerciali ai României au fost angajaţi în urma unor detaşări, nu prin concurs şi că în cazul unora nu s-au văzut rezultatele muncii privind realizarea de contacte comerciale între România şi ţările în care lucrau.
 
El a precizat că de două săptămâni aceştia au fost retraşi.
 
"Cam jumătate (...) erau detaşaţi direct la post pe 13 luni. Dacă veneau la un concurs, veneau tot detaşaţi în cadrul Ministerului şi ministerul îi trimitea. (...) Să fim cinstiţi, avem şi oameni buni la post. De exemplu, un director de la Romarm mi-a vorbit extraordinar de bine de ataşatul de la Cairo care pe baza relaţiilor lui personale i-a deschis nişte uşi acolo. Sunt convins că în reţea, e evaluarea pe care o să o facem, o să găsim şi oameni foarte buni la post şi e clar că e nevoie de reîmprospătare, iar eu sunt hotărât să scot posturile la concurs în interiorul Ministerului pentru a termina odată cu posibilitatea că vin detaşaţi, vin sinecuri politice. Cine se crede bun vine la concurs, intră în Ministerul Economiei la Direcţia Generală de Comerţ Exterior şi de acolo poate să meargă la post după ce-şi face stagiul”, a afirmat ministrul Economiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.