Uniunea Europeană (UE) a introdus marţi pe lista sa de sancţiuni numele a şapte lideri din Crimeea, susţinuţi de Rusia, cu privire la organizarea unor alegeri locale anul trecut în peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a putut fi luată după ce a fost susţinută până la urmă de Cipru, în contextul în care hotărâri cu privire la sancţiuni se iau cu unanimitate.

Nicosia a blocat hotărârea în ultimele săptămâni, potrivit unor diplomaţi, exercitând astfel presiuni în vederea sancţionarea Turciei cu privire la foraje în Marea Mediterană.

UE a prelungit sancţiunile impuse Moscovei după ce Rusia a invadat şi anexat Peninsula ucraineană în 2014.

Aceste sancţiuni entităţi şi persoane cu legături cu administraţia rusă a Crimeei.

Între cele şapte persoane ale căror nume au fost înscrise pe listă marţi se află Iuri Goţaniuk, numit premier al guvernului regional prorus în urma alegerilor din 2019.

În urma hotărârii de marţi, numărul persoanelor vizate de sancţiuni europene creşte la 177.

În total 44 de companii şi entităţi sunt vizate de sancţiuni, care constau în blocarea activelor pe care acestea le deţin în UE, pe teritoriul cărora persoanlee vizate au interdicţia de a intra.

UE a impus de asemenea sancţiuni economice, vizând domeniile energetic, financiar şi industria armamentului, prelungite până la sfârşitul lui iulie. O interdicţie de a face afaceri cu Crimeea este de asemenea în vigoare, până la sfârşitul lui iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.