Preşedintele chinez Xi Jinping i-a spus marţi preşedintelui Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus că noul coronavirus este un ”diavol” şi că China este sigură că va învinge în lupta împoriva acestuia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xi Jinping şi-a exprimat convingerea că OMS şi comunitatea internaţională vor face o evaloare ”calmă, obiectivă şi raţională” a noului coronavirus, potrivit televiziunii de stat chineze.

Cei doi au discutat despre modalităţi de protejare a chinezilor şi străinilor în zone afectate de epidemie şi ”alternative posibile” la evacuări, a anunţat un purtător de cuvânt OMS, Christian Lindmeier.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, care se află la Beijing de luni, urmează să revină miercuri la Geneva, a precizat el.

Comitetul OMS de Urgenţă este ”ţinut la curent” cu evoluţia epidemiei, care s-a răpândit în alte 13 ţări, a precizat purtătorul de cuvânt.

OMS nu a constatat o răspândire a virusului de la om la om între călători care se întorc din China - cu excepţia unui al doilea membru al familiei infectat de către o rudă care s-a întors în Vietnam -, ”o veste bună, dar care desigur se poate schimba”, a subliniat Lindmeier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.