Fostul rege belgian Albert II a recunoscut că este tatăl biologic al unei fiice născute în afara căsătoriei. Anunţul a fost făcut ca urmare a unui test ADN, după mai mulţi ani de proceduri iniţiate de Delphine Boël, în prezent în vârstă de 51 de ani, au transmis mass-media belgiene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Majestatea sa regele Albert II a luat cunoştinţă de rezultatele ADN la care a fost supus la solicitarea Curţii de Apel din Bruxelles. Concluziile ştiinţifice indică faptul că este tatăl biologic al doamnei Delphine Boël", se arată în comunicatul avocaţilor săi. 

Fostul rege a decis " "să pună capăt, cu onoare şi demnitate, acestei proceduri dureroase", se adaugă în comunicat. 

Albert II (85 de ani), care a domnit din 1993 până în 2013, a acceptat să se supună acestui test în luna mai, ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel din Bruxelles. Rezultatul testului ar trebui să rămână într-o primă fază confidenţial. 

Delphine Boël, artist plastic, în vârstă de 51 de ani, afirmă că s-a născut din legătura pe care a avut-o mama sa, Sibylle de Sélys Longchamps, între 1960 şi 1970, cu Albert, pe atunci prinţ moştenitor, căsătorit din 1959 cu Paola Ruffo de Calabria. Fostul rege a negat întotdeauna paternitatea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.