Germania îşi va evacua cetăţenii din regiunea chineză Wuhan, unde a apărut noul coronavirus din China, forţele aeriene germane urmând să repatrieze 90 de germani care locuiesc acolo, a relatat luni revista Der Spiegel, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epidemia care s-a declanşat în oraşul Wuhan a provocat moartea a 81 de persoane în China şi a afectat peste 2.800 de persoane la nivel global, majoritatea în China.

Germania se va alătura Franţei, Portugaliei, Spaniei, Marii Britanii şi Statelor Unite, care au diverse planuri de evacuare a personalului şi a cetăţenilor.

Potrivit Der Spiegel, Germania şi China s-au angajat în discuţii, pentru a vedea dacă Berlinul poate folosi un avion militar pentru evacuare, Beijingul dorind să fie folosit un avion civil.

”Echipa de criză a decis că guvernul este pregătit, în principiu, să evacueze cetăţenii germani care nu sunt bolnavi. Problemele operaţionale trebuie să fie stabilite, inclusiv cu partea chineză”, a spus un oficial al Ministerului german de Externe.

Surse militare au declarat pentru Reuters că un avion militar de transport va fi pus la dispoziţie, dacă vor fi evacuaţi cetăţenii germani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.