Producătorul Roberto Cicutto, fost şef al Cinecittà, este noul preşedinte al Biennale di Venezia, care organizează prestigiosul festival de film, după ce mandatul lui Parolo Baratta a expirat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut pentru „La leggenda del santo bevitore” (r. Ermanno Olmi), premiat cu Leul de Aur la Veneţia în 1988, Cicutto a fost numit preşedinte al Biennale - entitatea care organizează Festivalul de la Veneţia şi bienalele de artă şi de arhitectură - de ministrul italian al Culturii. 

În vârstă de 71 de ani, el îl înlocuieşte astfel pe Baratta, care a prezidat La Biennale în ultimii opt ani.

Înainte de a conduce Cinecittà, Cicutto era cunoscut ca director al companiei de distribuţie şi producţie arthouse Mikado Film, care a cofinanţat şi lansat în Italia filme semnate de cineaşti ca Zhang Yimou, Abbas Kiarostami, Wim Wenders, Derek Jarman şi Jane Campion.

Prima sarcină pe care trebuie să o îndeplinească acum este să numească directorul artistic Festivalului de Film de la Veneţia, având în vedere că mandatul lui Alberto Barbera se va încheia după ediţia de anul acesta.

Este posibil ca Cicutto să prelungească mandatul lui Barbera.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia va avea loc între 2 şi 12 septembrie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.