Avocatul Poporului solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, între altele, să ia măsuri pentru stabilirea unui sistem de pază a şcolilor, în colaborare cu organele de poliţie, inclusiv în mediul rural. Recomandarea vine după o anchetă făcută în Vaslui şi Iaşi, după ce presa a relatat că părinţii plătesc "fondul şcolii / clasei", iar banii sunt folosiţi de conducerea şcolilor pentru plata serviciilor de pază. Astfel, Avocatul Poporului a constatat că 40 la sută din unităţile şcolare din Vaslui nu au nicio formă de pază sau supraveghere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Poporului a emis, în 23 ianuarie, o Recomandare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, în care solicită, între altele, stabilirea unui sistem-cadru de asigurare a protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic, în colaborare cu organele de poliţie, inclusiv în mediul rural, şi sprijinirea directorilor şcolilor care nu au, nici până la data formulării recomandării, nicio formă de pază sau supraveghere video, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de instituţie.

Recomandarea vine după ce Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a făcut anchete la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Primăriile municipiilor Iaşi şi Vaslui, după apariţia în presă a unor informaţii privind cheltuieli făcute de părinţi cu titlul de "fondul clasei/ fondul şcoli", banii fiind folosiţi de către directorii de şcoli pentru plata serviciilor de pază a unităţilor şcolare.

"În urma verificărilor efectuate, Avocatul Poporului a constatat, între altele, că la nivelul judeţului Iaşi, pentru aproximativ 50% din unităţile de învăţământ există pază asigurată în şcoli, pentru restul până la 100% paza este asigurată prin supraveghere video. În schimb, la nivelul judeţului Vaslui situaţia este mult mai delicată, în jur de 40% din unităţile de învăţământ neavând niciun fel de pază sau formă de supraveghere video, motiv pentru care a fost emisă Recomandarea către ISJ Vaslui", scrie în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.