Germania şi-a îndemnat cetăţenii luni să evite călătorii ”non-indispendabile” în China, în contextul unor temeri tot mai mari cu privire la o extindere rapidă a epidemiei noului coronavirus din China, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Călătorii ar trebui să se gândescă să-şi amâne sau anuleze călătoriile non-indispensabile în China”, a declarat ministrul german de Externe Heiko Maas într-o conferinţă de presă comună, la Berlin, cu şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

Germania are în vedere de asemenea o ”posibilă evacuare”, în cazul în care există  solicitări în acest sens, a cetăţenilor germani din oraşul chinez Wuhan, epicentrul virusului.

O celeulă de criză în cadrul Guvernului urma să se reunească luni pe această temă, pentru a face rezumatul situaţiei şi a decide eventuale măsuri de luat, a anunţat ministrul german.

O echipă de la Ambasada Germaniei la Beijing urma să se ducă luni la Wuhan pentru a ”oferi susţinere germanilor aflaţi la faţa locului”, a precizat Maas.

O purtătoare de cuvânt a ministrului a anunţat că nu deţine încă informaţii cu privire la eventuale cazuri confirmate în rândul cetăţenilor germani care locuiesc la Wuhan.

Ea a precizat că aproximativ 90 de germani locuiesc în regiunea Hubei, în care a apărut coronavirusul aflat la originea epidemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.