Salvamontiştii cer actualizarea Codului rutier, astfel încât să permită folosirea mijloacelor acustice şi luminoase şi de către maşinile proprii de intervenţie. O maşină a Salvamont Maramureş a fost lovită în timp ce se deplasa la un caz. Salvamontiştii anunţă că, doar în 2019, au fost salvate aproape 8.300 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Maşina de intervenţie a salvamontiştilor din Maramureş, accidentată în trafic în timp de se deplasa la un caz de o deosebită gravitate. În urma cercetărilor efectuate de Politia Rutieră, toată vina a aparţinut autovehiculului care a întrat în maşina Salvamont. După aproape cinci ani, cu zeci de ore de discuţii şi de avize favorabile obtinute, poate, în această legislatura parlamentară va fi aprobat şi amendamentul prin care să se permită folosirea mijloacelor de semnalizare acustică şi vizuală care asigură prioritate şi siguranţă în trafic pe timpul deplasării la acţiunile de salvare”, au transmis, luni, salvamontiştii.

Potrivit acestora, legislaţia impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulanţe pentru transportul echipelor medicale şi a accidentaţilor, dar legislaţia rutieră nu a fost actualizată şi nu nominalizează, încă, Salvamont-ul între instituţiile statului cu drept de folosinţă a acestor mijloace de semnalizare a priorităţii în trafic.

”Salvamont-ul, singura instituţie abilitată legal pentru salvarea persoanelor accidentate pe munte, se află sub coordonarea operativă a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului de Interne şi este organizat ca instituţie publică aparţinând administraţiei publice judeţene sau locale”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia au precizat că, doar în 2019, au salvat 8.297 de persoane, în 7.170 de interventii.

”Structurile Salvamont au demonstrat ca desfăşoară o activitate de salvare la un nivel foarte bun, corespunzător cerintelor mereu impuse de dezvoltarea turismului şi activităţilor economice din zona montană”, au mai precizat salvamontiştii.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.