Filmul „5 Minute”, scris şi regizat de Dan Chişu, va rula în cinematografele româneşti începând din 27 martie, fiind distribuit de Domestic Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul a avut premiera mondială în octombrie 2019, în competiţia oficială a celei de-a 35-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia.

Drama îi are în distribuţie pe Mihai Călin, Diana Cavallioti, Emanuel Pârvu, Ana Radu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian şi Aida Economu.

Lungmetrajul de ficţiune al lui Dan Chişu este inspirat din fapte reale. Într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câţiva spectatori se ridică şi protestează faţă de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenţi în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit şi a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acţiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobişnuit de îndrăzneţe.

Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, montajul – de Letiţia Ştefănescu, sunetul – de Marius Leftărache, scenografia – de Gina Călin, costumele – de Adina Bucur, machiajul – de Dana Roşeanu, coafura – de Manuela Simionescu. Producător este Anamaria Antoci.

„5 Minute” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu DaKINO Production, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Europa Creativă - Media al Uniunii Europene, Heineken România, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.