Fostul premier al României Viorica Dăncilă a afirmat că este dezamăgită de Guvernul PNL şi de măsurile pe care le-a luat împotriva românilor. Dăncilă l-a criticat pe Ludovic Orban, acuzându-l că a dezinformat în permanenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă s-a arătat ”dezamăgită” de Guvernul PNL.

”Am urmărit măsurile luate de guvernarea PNL, am văzut modul în care actualul premier vede conducerea Guvernului şi măsurile pe care le ia pentru oameni. Sunt foarte dezamăgită, nu numai de faptul că actualul premier a deziformat în permanenţă, dar şi pentru faptul că s-au luat foarte multe măsuri împotriva românilor şi s-au afirmat foarte multe lucruri care au ridicat numeroase semne de întrebare referitor la situaţia economică a României”, a declarat Dăncilă, duminisă seară, la Antena 3.

Fostul premier a spus că este îngrijorător gradul de datorare al României.

”Cred că evaluarea nu trebuie să o fac eu, cred că cetăţenii pot face această evaluare destul de corect. Dacă de la a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, vorbim acum de criză economică sau chiar recesiune, dacă de la grad de înadatorare de 35 la sută din PIB vorbim de un gad de îndatorare de 39 la sută din PIB, dacă vorbim de acum că nu creştem pensii, salarii, nu creştem pensia minimă şi principalul nostru obiectiv este să avem alegeri anticipate sau alegeri în două tururi, înseamnă că acest guvern vede doar partea politică, mai puţin interesantă pentru cetăţeni, iar ce ţine de nivelul de trai, de economia României, de aşteptările din partea populaţiei, rămân un pas în urmă”, a mai spus Viorica Dăncilă.

”În octombrie aveam un deficit bugetar de 2,7 la sută, toate agenţiile dădeau situaţia stabilă în România şi am văzut aşa cum dintr-o dată, începând din noiembrie am început să împrumutăm sume exorbitante, fără  a vorbi despre modul în care direcţionăm aceste sume, fără a exista o transparenţă a împrumuturilor şi nu mai vorbim dre măsuri pentru oameni. Au închis o serie de programe, au desfiinţat o serie de măsuri care aveau un impact foarte bun asupra oamenilor şi asupra României. Cred că prin aceste lucruri pot să justifice proasta guvernare”, a mai adăugat Viorica Dăncilă. 
 
În plus, aceasta a declarat că este dezamăgită de modul în care Guvernul Orna face referire la ”greaua moştenire”. 
 
”Sunt dezamăgită de modul în care se acţionează, sunt dezamăgită de afirmaţiile făcute de către guvernul Orban, greaua moştenire. Niciodată eu nu am vorbit de greaua moştenire. Obligaţia unui guvern este să găsească pârghiile necesare pentru a avea stabilitate economică şi a găsi resursele pentru a pune în aplicare anumite programe atât de importante. Am văzut că pentru agricultură nu există fonduri, au închis Casa Unirea, au închis programul Tomate şi Usturoi. Am văzut că pentru irigaţii s-a diminuat suma. Am văzut că pentru pensii nu avem bani, am văzut că pentru salarii nu avem bani. Pensia minimă nu vrem să o mărim, dar vrem două tururi de alegeri”, a mai declarat fostul premier, afirmând că pentru un tur de scrutin se cheltuie aproximativ 250 milioane de lei.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.