Manifestanţi au aruncat cocteiuluri Molotov, duminică, asupra unei clădiri neocupate, la Hong Kong, desemnată o zonă de carantină a unor eventuale persoane purtătoare ale coronavirusului din China (2019-nCoV), a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste acte de distrugere au reprezentat o gravă ameninţare la adresa securităţii persoanelor de la faţa locului”, a denunţat într-un comunicat Poliţia din Hong Kong.

Un fotograf AFP a văzut flăcări ieşind din intrarea clădirii, înainte de intervenţia pompierilor.

Autorităţile din Hong Kong au declarat epidemia izbucnită la Wuhan, în centrul Chinei, drept o ”urgenţă” publică şi au anunţat sâmbătă o serie de măsuri.

Şase cazuri au fost înregistrate până în prezent în teritoriul chinez semiautonom.

Între aceste măsuri, o clădire recent finalizată, dar goală, în cartierul Fanling, a fost desemnată drept loc de carantină temporară.

CENTRU DE CARANTINĂ ÎN PARC

Zeci de persoane s-au adunat duminică în apropierea acestei clădiri şi au protestat faţă de această desemnare. Unele persoane au blocat străzi şi au aruncat cu cocteiluri Molotov în cllădire.

După dispersarea manifestaţiei de către poliţie, Centrul pentru Protecţia Sănătăţii a anunţat că proiectul în vederea transformării acestui imobil în centru de carantină a fost suspendat.

Un prim centru de carantină a fost instalat deja într-un parc, ferit de oraş, iar alte două parcuri sunt pregătite să primească alte persoane.

Oficiali au anunţat că este dificil să găsească hoteluri care să accepte să cazeze personalul medical care munceşte în centrele de tratament izolate în care sunt plasaţi primii bolnavi.

Peste 300 de persoane au murit la Hong Kong în 2003, în epidemia cauzată de virusul SARS, care a traumatizat fosta colonie britanică, unul dintre cele mai dens populate megalopolisuri din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.