În urma puternicului cutremur care s-a produs vineri în estul Turciei au murit 31 de persoane, potrivit unui nou bilanţ anunţat duminică de autorităţi, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul persoanelor rănite în provinciile Elazig şi Malatya se ridică la 1.607, a indicat agenţia guvernamentală pentru situaţii de catastrofă (AFAD).                

Seismul s-a produs vineri, la ora 17.55 GMT în provincia Elazig. A fost măsurat la o magnitudine de 6,7 de institutul american USGS. 

Salvatorii au continuat duminică dimineaţă căutările prin dărămături în căutarea supravieţuitorilor din centrul oraşului din Elazig, a constatat corespondentul AFP. 

Potrivit AFAD, 45 de persoane au fost găsite în viaţă sub dărămături de vineri. 

Aproape 80 de clădiri s-au prăbuşit în Elazig şi Malatya, iar 645 de locuitori au fost grav afectaţi, potrivit aceleiaşi surse. 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mers sâmbătă în cele două provincii sinistrate, afirmând că "vor fi luate măsurile necesare imediat (...) pentru ca nimeni să nu rămână fără adăpost". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.