Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, după cutremurul soldat cu cel puţin 21 de morţi şi peste o mie de răniţi. "Vă asigur, domnule preşedinte, de susţinerea mea şi a poporului român pentru depăşirea acestui moment dificil pentru naţiunea dumneavoastră", arată Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost profund îndurerat de tragedia produsă de cutremurul care a lovit estul Turciei, soldat cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi prejudicii materiale considerabile. În aceste clipe dificile, vă transmit din partea mea şi a poporului român întreaga noastră compasiune. Gândurile noastre se îndreaptă către cei care au fost răniţi şi către familiile care i-au pierdut pe cei dragi", afirmă Iohannis, în mesajul transmis preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis a dat asigurări privind susţinerea sa şi a românilor în aceste momente dificile.

"Vă asigur, domnule Preşedinte, de susţinerea mea şi a poporului român pentru depăşirea acestui moment dificil pentru naţiunea dumneavoastră”, se arată în mesaj.

Cel puţin 21 de persoane au murit, iar peste 1.000 au fost rănite în cutremurul de magnitudinea 6,8 care a avut loc vineri seara în estul Turciei, unde salvatori continuau sâmbătă să caute supravieţuitori în clădiri surpate, relatează AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.