Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că pensiile sunt mici în raport cu cheltuielile pe care le are orice familie, dar o creştere de 40% este văzută ca un ”şoc”. Băsescu spune că ar fi trebuit o creştere eşalonată a pensiilor, întrucât este vorba despre cinci milioane de pensionari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pensiile sunt mici în raport cu cheltuielile pe care le are orice familie. Dar foarte probabil, şi eu susţin această variantă, mai fericită era varianta unei creşteri eşalonate. N-ai cum să produci acest şoc de 40%. Discutăm de creşterea cu 40% a pensiilor a cinci milioane de oameni”, a afirmat, vineri seară, Traian Băsescu, la B1 TV.

Băsescu spune că ”este clar că banii nu există”, chiar dacă sunt prevăzuţi în buget.

”Sunt desenaţi în buget, ei trebuie împrumutaţi. Este clar că banii nu sunt. Au făcut un desen în care bugetul este corespunzător situaţiei în care plătesc creşterea cu 40%, dar acei bani nu vor fi produşi din taxele şi impozitele colectate de ANAF, ci vor fi împrumutaţi. Deci, ei nu spun o minciună când spun că banii sunt prevăzuţi în buget. Da, dar nu spun sursa: din împumuturi”, a mai spus Băsescu.

Acesta crede că pensiile vor fi majorate cu 40%, indiferent cine va fi la guvernare.

”Se sacrifică echilibrele macroeconomice ale ţării pentru voturile care urmează în noiembrie (...) Personal, cred că s-a ajuns la o limită care poate prăbuşi ţara. Nu exagerez deloc. Demagogia i-a împins pe oamenii politici într-o situaţie în care echilibrele macroeconomice se pierd ”, a mai declarat fostul preşedinte al statului.

Potrivit Legii pensiilor aflată în vigoare, pensiile ar trebui să crească cu 40% de la 1 septambrie, Guvernul afirmând că a prevăzut în buget sumele necesare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.