Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a cerut Ministerului Educaţiei şi Cercetării ca personalul din învăţământ să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto-contagioase, precum şi elaborarea nomenclatorului de boli profesionale pentru acest sector de activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrag atenţia, printr-o adersă, că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii nu au semnat un protocol privind elaborarea nomenclatorului de boli profesionale pentru cadrele didactice.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ , organizaţie care reprezintă drepturile şi interesele a peste 54% din totalul salariaţilor din învăţământul preuniversitar de stat (...) având în vedere obligaţiile asumate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin acest contract colectiv de muncă, consideră necesar ca, în cel mai scurt timp, să dispuneţi măsurile necesare pentru executarea obligaţiilor asumate, cu atât mai mult cu cât termenele asumate au fost depăşite”, se arată în comunicat.

FSLI mai arată că ”Ministerul Educaţiei Naţionale se aobligă ca, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să stabilească incompatibilităţile de ordin medical cu funcţia didactică şi să elaboreze nomenclatorul bolilor profesionale pentru personalul din învăţământ, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a contractului”.

Totodată, FSLI atrage atenţia că personalul din unităţile şcolare trebuie să beneficieze de vaccinare gratuită împotriva bolilor infecto - contagioase.

”Personalul din învăţământ beneficiază gratuit de vaccinare împotriva bolilor infecto - contagioase, în caz de epidemii. Contravaloarea vaccinurilor va fi suportată, în condiţiile legii, din bugetul angajatorului. În condiţiile în care, în prezent, există unităţi de învăţământ în care sunt epidemii de gripă, iar prin bugetul de stat pe anul 2020 nu s-au asigurat fondurile necesare pentru vaccinarea salariaţilor din învăţământul preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vă adresează rugămintea de a face o analiză, la nivel naţional, a fondurilor necesare pentru asigurarea vaccinării personalului din învăţământ împotriva bolilor infecto - contagioase, astfel încât să fie solicitate aceste fonduri, la o primă rectificare bugetară”, se arată în solicitarea FSLI către Ministerul Educaţiei Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.