Poliţia elveţiană a folosit gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi a tras gloanţe de cauciuc la Zurich pentru a dispersa manifestanţi care au aprins focuri de artificii şi au aruncat cu sticle, la o manifestaţie împotriva Forumului Economic Mindial (WEF) de la Davos, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat difuzat după dispersarea manifestanţilor, miercuri seara, Poliţia din Zurich a anunţat arestare a trei persoane, rănirea unui trecător de focuri de atificii şi spitalizarea unui poliţist, fără să precizeze natura rpnilor acestuia din urmă.

Câteva sute de persoane au luat parte la manifestaţia "Zurich împotriva Forumului Economic Mondial”, autorizată de către autorităţi în apropiere de centrul capitalei elveţiene, situată la aproximativ 150 de kilometri distanţă de Davos.

Unii manifestanţi au agitat pancarte cu mesaje prin care îndemnau la oprirea crizei climatice.

Vitrinele unor magazine au fost vandalizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.