Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că administraţia sa se pregăteşte să adauge ”câteva ţări” pe lista controversată cu state ai căror cetăţeni sunt vizaţi de o interdicţie de călătorie sau de restricţii importante de intrare în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Adăugăm câteva ţări (pe această listă). Trebuie să rămânem în securitate. Ţara noastră trebuie să fie în securitate”, a subliniat Trump la Davos, în marja Forumului Economic Mondial (WEF).

Locatarul Casei Albe a precizat că numele acestor ţări urmează să fie anunţate ”foarte curând”.

The Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit anterior, miercuri, că administraţia Trump preconizează să adauge şapte ţări din Arica şi Asia - inclusiv Nigeria, cea mai populată ţară din Arica.

Celelalte ţări aflate în vizorul Washingtonului ar fi Belarus, Eritreea, Kîrgîzstan, Myanmar, Sudan şi Tanzania, potrivit WSJ.

Un prim set de interdicţii de călătorie sau de restrângeri de intrare pe teritoriul american a fost anunţat la puţin timp după preluarea funcţiei de către Donald Trump în ianuarie 2017, vizând în principal ţări musulmane.

Această măsură a provocat critici foarte aprige atât în Statele Unite, cât şi în comunitatea internaţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.