Partidele care doresc într-adevăr alegeri parlamentare anticipate ar trebui să susţină moţiunea de cenzură, declară la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Formaţiunea maghiară va sprijini demersul PSD, după ce Cabinetul Orban îşi va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Conform lui Kelemen Hunor, ”cei care nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul intervenţiei Guvernului cu mai puţin de şase luni înainte de alegerea primarilor, alegerile locale, sunt obligaţi să susţină o moţiune de cenzură, fiindcă nu există altă posibilitate de a bloca intrarea în vigoare a acestui proiect de lege”.

 

”Cei care doresc într-adevăr anticipate ar trebui să susţină moţiunea de cenzură, fiindcă altfel nu pot începe procedurile constituţionale necesare pentru dizolvarea Parlamentului”, consideră liderul UDMR.

 

Kelemen Hunor garantează că parlamentarii UDMR vor vota moţiunea de cenzură: ”Eu în acest moment pot să garantez voturile noastre, despre alte voturi nu pot vorbi, dar eu cred că sunt şanse foarte bune să existe încă şapte-opt voturi, ca să avem 233 de voturi şi atunci sigur, deschidem procedura constituţională spre anticipate”.

PSD a iniţiat o moţiune de cenzură, susţinută de UDMR, ca reacţie la asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pentru revenirea la alaegerea primarilor în două tururi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.