Tribunalul Bucureşti suspendă pe perioadă nedeterminată activitatea de judecată, cu excepţia măsurilor preventive şi a cauzelor urgente în materie civilă, având în vedere iminenta abrogare a dispoziţiilor legate de pensia de serviciu pentru judecători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Bucureşti, întrunită marţi în şedinţa convocată de Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, a hotărât, în unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora.
 
De asemenea, Adunarea Generală a decis suspendarea pe o perioadă nedeterminată a activităţii de judecată. 
 
"A hotărât, în unanimitate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea pe o perioadă nedeterminată a activităţii de judecată, începând cu data de 22 ianuarie 2020, cu excepţia măsurilor preventive în materie penală şi a cauzelor urgente în rnaterie civilă (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii, măsura plasamentului de urgenţă, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare, grevă)”, se arată într-un comunicat transmis de Tribunalul Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.