Arabia Saudită, care susţine militar Guvernul din Yemen, a condamnat luni un ”atac terorist” şi l-a atribuit rebelilor huthi, care a vizat o tabără a forţelor armate loialiste, soldat cu 100 de morţi, a anunţat Ministerul saudit de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un atac cu rachetă a vizat sâmbătă o moschee într-o tabără militară la Marib, la est de Sanaa, a ucis 116 oameni şi a rănit alte câteva zeci de persoane, dintre care unele se află în stare gravă, potrivit unui ultim bilanţ furnizat de surse medicale.

Atacul - unul dintre cele mai sângeroase vizând forţele loiale Guvernului de la începutul Războiului din Yemen, în 2014 - nu a fost revendicat, însă autorităţile îi acuză pe rebelii huthi.

”Condamnăm atacul terorist comis de miliţia huthi asupra moscheei de la Marib”, a denunţat pe Twitter Ministerul saudit de Externe.

Arabia Saudită conduce din 2009 o coaliţie militară care susţine forţe loiale preşedintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi împotriva insurecţiei rebelilor huthi.

Susţinuţi de Iran, huthi au preluat în 2014 controlul capitalei Sanaa şi mai multor părţi ale teritoriului ţării.

”Aceste acte teroriste odioase subminează în mod deliberat calea unei soluţii politice”, a denunţat diplomaţia saudită, care a încercat în ultimele luni să reducă tensiunile în Yemen, unde războiul a cauzat cea mai gravă criză umanitară din lume potrivit ONU.

Potrivit unor organizaţii umanitare, Războiul din Yemen s-a soldat cu zeci de mii de morţi, în principal civili, de la intervenţia Arabiei Saudite şi aliaţilor săi.

Aproximativ 3,3 milioane de persoane sunt în continuare deplasate, iar 24,1 milioane de oameni - reprezentând două treimi din populaţie - au nevoie de asistenţă potrivit ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.