Lord Tony Hall a anunţat că se va retrage din funcţia de director general al BBC, în vară, după mai mult de şapte ani de la preluarea postului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hall a spus că decizia a fost luată cu greu, dar că a simţit că este important ca BBC să aibă acelaşi director pentru evaluarea intermediară din 2022 şi pentru înnoirea statutului, în 2027.

Sir David Clementi, preşedintele BBC, a spus despre Hall că a condus BBC cu integritate şi pasiune şi a anunţat că în următoarele săptămâni va începe procesul de recrutare a unui nou director general.

Ministrul Culturii, Nicky Morgan, i-a mulţumit lui Hall pentru munca depusă şi a spus că „a avut o uriaşă contribuţie la televiziunea naţională”.

Într-o scrisoare trimisă echipei, Hall a notat că, în opinia lui, lasă BBC într-o poziţie mai puternică decât cea în care se afla atunci când a preluat conducerea.

El a fost numit director general în 2012, după demisia lui George Entwistle. Tony Hall conducea, din 2001, Royal Opera House. 

A fost responsabil cu lansarea Radio 5 Live, BBC News 24, BBC News Online şi BBC Parliament.

În 2005, a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Comandor, iar în 2010 a primit titlul de Baron Hall of Birkenhead.

„A fost o decizie atât de grea pentru mine. Iubesc BBC. Sunt pasionat de valorile noastre şi de rolul pe care îl avem în ţara noastră - şi de ce facem la nivel global. Dacă mi-aş fi urmat inima, niciodată nu aş fi vrut să plec. Totuşi, cred că o bună parte din ce înseamnă conducere este să pui interesele organizaţiei pe primul plan. BBC are un statut pe 11 ani, misiunea noastre este să îl asigurăm până în 2027. Dar avem şi o evaluare intermediară în primăvara lui 2022. Cum am spus săptămâna trecută, trebuie să dezvolt ideile noastre pentru amândouă. Şi trebuie ca BBC să fie condusă de o singură persoană prin ambele stadii”, a transmis Hall, în vârstă de 68 de ani.

El a adăugat că în următoarele şase luni va continua să conducă reinventarea BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.