Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu exclude din start absolut nici un scenariu pentru declanşarea alegerilor anticipate, dar într-adevăr chestiunea demisiei premierulu Ludovic Orbani nu a fost discutată. În ceea ce priveşte candidaturile PNL la Primăria Bucureşti, preşedintele a precizat că nu intenţionează să se implice în discuţie şi că îşi doreşte ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru. Referitor la ideea unui guvern de uniune naţională lansată de PSD, preşedintele afirmă: ”Eu îmi doresc un guvern liberal şi variantele sunt fie anticipate, fie guvern liberal, orice altă variantă, cel puţin pentru mine, nu intră în discuţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Iohannis a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, dacă exclude din start demisia premierului dacă nu se va ajunge la alegerile anticipate printr-o altă modalitate, el spunând: “Eu nu exclud din start absolut nici un scenariu, dar într-adevăr chestiunea a demisiei nu a fost discutată”
Şeful statului a mai fost întrebat în legătură cu scenariul în care liberalii ar vota împotriva propriului guvern pentru a fi declanşate alegeri anticipate.  
“Deocamdată nu suntem această situaţie, dar ştiţi bine eu m-am exprimat pentru alegeri anticipate, iar PNL s-a exprimat, de asemenea, pentru alegeri anticipate. Care vor fi paşii foarte concreţi la momentul respectiv, veţi afla atunci”, a fost replica lui Klaus Iohannis. 
Iohannis a mai afirmat că nu i se pare oportună discuţia despre un guvern de uniune naţională, variantă lansată de PSD.
“Nu mi se pare oportună discuţia despre un guvern de uniune naţională. Eu îmi doresc un guvern liberal şi variantele sunt fie anticipate, fie guvern liberal, orice altă variantă, cel puţin pentru mine, nu intră în discuţie”, a spus Iohannis, care a precizat că şansele de a se ajunge la alegerile anticipate sunt de 50-50 la sută. 
Întrebat dacă Ludovic Orban ar trebui inclus în sondaje ca potenţial candidat al PNL pentru Primăria Bucureşti, Iohannis a răspuns: “Asta nu cred. Ştiu că există o discuţie, nu ştiu de unde a venit, că ar fi bine să candideze domnul Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei. Eu nu cred acest lucru, domnul Ludovic Orban este foarte potrivit pentru poziţia de prim-ministru şi eu personal îmi doresc să rămână pe poziţia de prim-ministru. Nu mi s-ar părea util absolut deloc să se meargă pe un scenariu cu candidatura Orban pentru municipiul Bucureşti”. 
Iohannis mai spune că nu se va implica în discuţia pentru candidaţii la primării, întrebat fiind dacă îi va cere lui Rareş Bogdan să candideze la Primăria Capitalei. 
“Nu intenţionez să mă implic în discuţia pentru candidaţii pentru primării. (…) Din moment ce nu sunt dispus să mă implic în discuţie, nu cred că doriţi o explicaţie mai clară. Este o temă care trebuie tranşată în partid şi nu mai în partid”, a mai transmis şeful statului.
Iohannis a reafirmat faptul că îşi doreşte ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.