Şaptezeci şi cinci de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Pedro Juan Caballero, localitate din estul Paraguayului, aproape de graniţa cu Brazilia, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile suspectează că deţinuţii au fost lăsaţi de gardieni să iasă pe poarta principală.

La închisoare s-a descoperit un tunel, dar anchetatorii consideră că este posibil să fi fost săpat doar pentru a induce în eroare şi a acoperi operaţiunea reală.

Zeci de deţinuţi care au evadat fac parte din cel mai mare grup infracţional din Brazilia, PCC, care are aproape 30.000 de membri şi este implicat în traficul de droguri şi de arme. Grupul acţionează în Brazilia, Paraguay, Bolivia şi Columbia.

După inspectarea închisorii din Pedro Juan Caballero, poliţia a descoperit că întregul sector în care erau încarceraţi membrii PCC era gol. Într-o celulă, poliţiştii au găsit aproximativ 200 de saci de nisip.

Un deţinut a fost capturat în timp ce încerca să evadeze prin tunel.

Ministrul de Interne Euclides Acevedo a declarat că este clar că angajaţii închisorii au fost implicaţi. “Am găsit tunelul şi credem că a fost o acoperire. A existat complicitate”, se arată într-un comunicat al ministrului.

Acevedo a precizat că probabil deţinuţii au fost lăsaţi să plece în grupuri mici în ultimele zile, totul întâmplându-se când directorul închisorii era în concediu.

Ministrul Justiţiei, Cecilia Perez, a cerut ca toţi oficialii închisorii să fie concediaţi şi arestaţi, potrivit La Nacion. Perez a menţionat, pentru postul ABC Cardinal, că au evadat şi deţinuţi care erau în celule de la etaj, ceea ce arată că celulele erau deschise. Perez a mai spus că autorităţile au primit informaţii că era plănuită o evadare şi că s-au oferit ca mită 80.000 de dolari. “Clar a fost corupţie”, a adăugat ea.

Este posibil ca unii dintre evadaţi să fi ajuns în Brazilia. La frontiera dintre Brazilia şi Paraguay, pe partea braziliană, s-au descoperit maşini incendate.

Regiunea de frontieră dintre cele două ţări este o cunoscută rută a traficanţilor de droguri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.