Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care are pe ordinea de zi situaţia din regiunea Sahel şi diplomaţia climatică. ulterior, la un dejun de lucru, miniştrii de Externe europeni vor discuta stadiul Procesului de Pace şi situaţia generală din Orientul Mijlociu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa luni, 20 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe. Agenda reuniunii va cuprinde, ca puncte principale de discuţie, situaţia din regiunea Sahel şi diplomaţia climatică”, transmite MAE.

Discuţia privind regiunea Sahel are loc în contextul deteriorării dramatice a situaţiei de securitate şi umanitare din regiune şi va fi dezbătută necesitatea unei implicări mai consistente a UE în stabilizarea regiunii.

În ceea ce priveşte diplomaţia climatică, această dezbatere va viza modalităţile în care politica de mediu poate fi inclusă în cadrul eforturilor diplomatice ale Uniunii.

Totodată, în cadrul unui dejun de lucru găzduit de Înaltul Reprezentant, Josep Borrell, miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii privind stadiul Procesului de Pace şi situaţia generală din Orientul Mijlociu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.