Toyota va opri producţia modelului pickup Tacoma la fabrica din San Antonio, Texas, începând de anul viitor, deoarece va muta producţia în Mexic, dar compania anunţă că nu se vor pierde locuri de muncă în SUA, scrie publicaţia Japan Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La fabrica din San Antonio se va construi SUV-ul Sequoia, astfel că cele 3.200 de locuri de muncă vor fi păstrate.

În prezent, la fabrica din San Antonio se construieşte modelul Tacoma, dar şi Tundra. Tacoma se fabrică totodată şi într-o unitate din Baja California, Mexic. La sfârşitul anului trecut, fabrica Toyota din Guanajuato, Mexic, a început de asemenea să construiască modelul Tacoma.

Producţia Tacoma din San Antonio se va opri la sfârşitul anului 2021, iar producţia Sequoia va începe în 2022, a precizat compania.

Vara trecută, Toyota a anunţat că va investi 391 de milioane de dolari în fabrica din San Antonio pentru a mări capacitatea de producţie.

De asemenea, compania a anunţat vineri că a finalizat un proiect de 1,3 miliarde de dolari pentru modernizarea unei fabrici din statul Indiana pentru a majora producţia de vehicule şi care a creeat 550 de locuri de muncă.

Proiectul de la uzina de asamblare Princeton din sud-vestul statului Indiana a inclus instalarea de echipamente noi şi adăugarea unei tehnologii mai avansate de fabricaţie, astfel încât să poată creşte producţia SUV-ului Highlander. Toyota a spus că investiţia a crescut cu 700 de milioane de dolari şi cu 150 de noi locuri de muncă faţă de cât a anunţat iniţial, la începutul anului 2017.

Producţia a început recent la noul Highlander, iar fabrica are acum aproximativ 7.000 de angajaţi şi construieşte, de asemenea, SUV-uri Sequoia şi modelului monovolum Sienna, potrivit companiei. Uzina a fost deschisă în 1998 şi acum poate fabrica peste 420.000 de vehicule pe an, de la 400.000 construite în 2016, înainte ca procesul de modernizare să înceapă.

Producţia Sequoia va fi mutată la San Antonio, iar fabrica din Princeton va continua să construiască SUV-uri şi monovolume.

De asemenea, compania a anunţat că va cheltui 1 milion de dolari pentru un nou program care le oferă elevilor de liceu opţiuni privind o carieră în domeniul producţiei auto.

Preşedintele fabricii Toyota din Indiana, Leah Curry, a declarat că programul le va oferi elevilor oportunităţi de angajare în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.