Liderul PLUS Dacian Cioloş afirmă că, dacă vor fi alegeri în două tururi la primării, soluţia este ca partidele de dreapta să prezinte candidaţi separaţi, iar cel care intră în turul doi să fie susţinut de ceilalţi, însă dacă va exista un singur tur, atunci va trebui ca partidele de dreapta să prezinte candidaţi unici în marile oraşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă vom avea alegeri în două tururi, aşa cum şi-a luat angajamentul guvernul PNL atunci nu se pune problema (candidatului unic USR-PLUS-PNL – n.r.). Cel mai bine plasat în turul doi din aceste partide pro-modernizare va fi susţinut. Dacă nu vom avea două tururi, atunci vom vedea care este candidatul cu cele mai mari şanse. Noi asta propunem PNL şi altor partide - să desemnăm aceşti candidaţi împreună. Sper să fie deschişi (cei din PNL – n.r.) la această soluţie, pentru că nu ne mai putem permite, ca în 2016 în unele locuri, să ne jucăm doar cu orgoliile şi mândria. E important să câştigăm Capitala şi credem că avem candidaţi buni pentru asta. Este important ca în toate oraşele mari, dar chiar şi în mediul rural, să lăsăm deoparte baronatul care s-a instalat şi care drenează banii publici", a declarat Dacian Cioloş sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Cât priveşte alianţa USR-PLUS, Cioloş a spus că la locale se va merge cu candidat unic la primării şi la consiliile judeţene, modalitatea desemnării candidaţilor nefiind deocamdată stabilită.

"Vom avea candidat unic la primării şi la consiliul judeţean. Colegii de la USR au propus sondaje, noi am propus organizarea unor alegeri primare. Una dintre aceste soluţii sau probabil combinate ne vor permite să desemnăm candidatul care din punctul nostru de vedere are cele mai mari şanse să câştige. Şi la Bucureşti, şi la Iaşi, la Cluj, Craiova, Braşov sau în orice oraş din România vom avea un singur candidat din partea USR-PLUS", a afirmat Dacian Cioloş.

Liderii PLUS participă la Iaşi la reuniunea Consiliului Naţional al partidului, sâmbătă fiind ales noul Birou Naţional al partidului, format din zece membri. În funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii a fost desemnat europarlamentarul Dragoş Tudorache.

Tot sâmbătă a fost inaugurat sediul PLUS din Iaşi, unde va funcţiona şi biroul europarlamentarului Dragoş Tudorache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.