Liderul TSD deputatul Bogdan Cojocaru susţine că alegerile în două tururi pentru primari nu aduc neapărat un plus de democraţie, ci presupun alianţe de conjunctură, urmate de compromisuri uriaşe pentru a satisface interesele partidelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Alegerile în două tururi nu înseamnă că avem neapărat un plus de democraţie, ci presupun ca în multe locuri, formaţiuni politice, care de altfel nu se înţeleg în ruptul capului, să facă alianţe de conjunctură pentru a câştiga primăriile. Urmează apoi alte compromisuri uriaşe pentru a satisface interesele oştilor de strânsură. Totul în dauna comunităţilor locale care vor trebui să deconteze facturile unor demersuri politicianiste", afirmă liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, într-un comunicat de presă.

El consideră că asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi arată că PNL şi "stăpânul" Iohannis caută cu orice preţ căderea guvernului liberal şi provocarea de alegeri anticipate.

"Nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor, dar pentru anticipate există bani? Liberalii ar trebui să dea explicaţii celor care i-au votat. PNL n-a câştigat alegerile, şi-a instalat guvernul printr-o lovitură de palat, iar acum liderii liberali îşi dau seama că n-au program de guvernare, că nu ştiu ce au de făcut în ministere şi încearcă să abată atenţia cu manevre politice", adaugă liderul TSD.

Deputatul social-democrat afirmă că PSD nu se teme de anticipate şi că asumarea răspunderii pe tema schimbării sistemului de vot la alegerile locale va duce la depunerea moţiunii de cenzură.

"Va fi sperăm sfârşitul guvernării voastre, domnilor PNL-işti! Nu vă jucaţi cu electoratul român, că nu-i rob pe plantaţia voastră", mai spune liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.