Un număr de 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 26.000 de lei, au fost date, vineri seară, de poliţiştii Brigăzii Rutiere, în urma unor controale la autovehiculele de transport persoane mai mari de 8+1 locuri. Printre abaterile constatate se numără defecţiuni tehnice şi nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă de către pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Brigăzii Rutiere, vineri, între orele 16.00-19.00, au fost organizate controale în trafic, poliţiştii rutieri verificând autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.
 
Astfel, ei au verificat respectarea traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente; legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse regulate şi ocazionale; deţinerea documentelor necesare de către operatorul de transport şi de conducătorul auto; respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare; respectarea numărului maxim de locuri pe scaune.
Totodată, au fost verificaţi alcoolscop toţi şoferii care fac acest gen de transport şi s-a controlat valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.
 
Poliţiştii Brigăzii Rutiere au controlat 91 de autovehicule şi au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 26.300 lei.
 
Cele mai grave abateri constatate au fost defecţiuni tehnice şi nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă de către pasageri.
 
Totodată, au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni ale stării tehnice şi 3 permise de conducere pentru neacordarea de prioritate pietonilor si autovehiculelor, precum şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.
 
Astfel, pe Şoseaua Berceni-Drumul Cheile Turzii, a fost prins un bărbat în vârsta de 36 de ani, care nu a acordat prioritate de trecere vehiculelor care aveau acest drept, virând la stânga peste marcajul longitudinal continuu. De asemenea, nu avea la el certificatul de înmatriculare, nu avea ITP efectuat, nici RCA. Acesta a fost amendat cu 4.335 lei, reţinându-se atât permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, cât şi certificatul de înmatriculare.
 
Pe Şoseaua Chitilei, poliţiştii au prins un bărbat în vârstă de 26 de ani, care făcea transport rutier de persoane, transportând mai multe persoane decât locurile prevăzute în certificatul de înmatriculare. El a fost amendat cu 870 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.