Prestigiosul ghid Michelin a confirmat vineri pentru AFP că a retrogradat în ediţia sa din 2020 restaurantul lui Paul Bocuse, etalon în gastronomia franceză, estimând: "calitatea stabilimentului rămâne excelentă, dar nu mai este la nivelul unui restaurant de trei stele".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patronul celebrului ghid, Gwendal Poullennec, a mers joi în stabilimentul din regiunea lyoneză pentru a face acest anunţ, a precizat Elisabeth Boucher-Anselin, director de comunicare al activităţilor gastronomice şi turistice de la Michelin.

Au existat critici care spuneau, chiar înainte de decesul lui Paul Bocuse, că restaurantul L'Auberge de Collonges-au-Mont-d'Or, aflat la nord de Lyon, nu se mai ridică la înălţime, "inspectorii au mers de mai multe ori în 2019 în restaurant" şi au concluzionat: "calitatea stabilimentului este excelentă dar nu la nivel de trei stele". 

"Trebuie să fim corecţi pentru clienţi", "ghidul Michelin este mai întâi făcut pentru cei care merg la restaurant". 

Această retrogradare vine după cea a lui Marc Veyrat de anul trecut, cel care a intentat şi pierdut un proces contra ghidului. 

Vedetă printre vedetele cuptoarelor, Paul Bocuse a murit la vârsta de 91 de ani lăsând în urmă un imperiu care conţine celebrul Auberge du Pont de Collonges, care deţinea fără întrerupere trei stele din 1965.  

Ghidul Michelin va fi publicat pe 27 ianuarie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.